يكشنبه 25 آذر 1397
شرکت کشت و صنعت آریا ( سهامی خاص ) واحد ساخت و تولید کمپوست قارچ خوراکی در سال 1380 تاسیس گردید .


بذر یا اسپان قارچ:

آن بخش از اندام های قارچ را که به پرورش دهندگان هنگام کشت در بستر مورد استفاده قرار می دهند در اصطلاح اسپان می گویند که مساوی بذر در گیاهان آلی در نظر گرفته می شود در واقع اسپان انتقال عضوی از بافت قارچ در شرایط استریل بر روی دانه گندم یا غلات دیگر می باشد. کیفیت بذر، پایه و اساس موفقیت در تولید قارچ خوراکی است. چنانچه بذر یا اسپان فاقد کیفیت مطلوب باشد، موفقیتی در کشت قارچ حاصل نخواهد شد. هرچند سایر شرایط کاملاً مهیا باشد. در گذشته قارچ کاران برای تهیه اسپان با برداشت آنکه، بر روی قسمتی از خاک اراضی که قارچ در آن به طور طبیعی رشد کرده بود به مقداری که فکر می کردند مسلیوم قارچ در آن وجود دارد برمی داشتند و سپس آن را روی بستری که از پیش آماده شده بود پخش کرده و پس از اینکه مسلیوم کاملاً سطح بستر را می پوشاند از آن برای مایه کوبی سایر بسترها استفاده می کردند.

از آنجا که روش فوق از کشت خالص قارچ استفاده نمی شد و شرایط نیز استریل نبود، در هنگام استفاده از اسپان بسیاری از آفات و امراض نیز همراه با اسپان بر روی بسترها منتقل شده و خسارت ایجاد می کردند. اولین بذر اسپان ناشی از کشت خالص قارچ در سال 1905 در آمریکا تولید و جایگزین سیستم قدیمی تولید بذر شده و در حال حاضر تهیه اسپان در سراسر دنیا با استفاده از کشت های خالص قارچ صورت می گیرد. تولید انبوه بذر به کار می روند کاملاً استریل شده و پس از انتقال بذر بر روی بستر نیز به منظور جلوگیری از آلودگی هوای مورد نیاز در سالن های پرورش از درون فیلترهای خاص عبور داده می شوند در سال 1931 سیندن، غلات را به عنوان ماده مناسب برای تولید بذر قارچ معرفی کرد. مسلیومی که روی دانه غلات رشد می کرد، راحتتر روی بستر پخش شده و به خوبی با آن مخلوط می شود. قبل از استفاده از دانه های غلات، از کود اسبی کمپوست شده و ساقه توتون به عنوان محیط کشت مورد استفاده قرار می گرفت. اسپان های تهیه شده به وسیله بذر غلات به علت قرار داشتن مسلیوم قارچ در سطح اسپان ممکن بود در اثر مقدار کمی از آمونیاک تولیدی در کمپوست از بین برود در صورتیکه در اسپان های تولید شده از کود اسب به دلیل رشد مسلیوم در درون کود، کاملاً از بین رفته و پس از تبخیر آمونیاک از بستر می توانستند دوباره رشد کرده و بستر را بپوشانند.


مواد لازم برای تهیه اسپان:


1- پرلیت به مقدار 1450 گرم، 2- سبوس گندم 1650 گرم، 3- سولفات کلسیم 200 گرم، 4- کربنات کلسیم 50 گرم، 5- آب به مقدار 665 میلی لیتر پس از مخلوط کردن این مواد آنها را داخل شیشه های نیم متری ریخته و استریل می نمایند. بقیه مراحل مشابه روش تهیه اسپان با بذر غلات می باشد. اسپان تهیه شده با این روش به نسبت ارزان بوده و به مدت زمان طولانی تری قابل نگهداری می باشد لازم به ذکر است ذکر مطالب بالا به صورت اختصار جهت اطلاع از کلیت تولید بذر قارچ می باشد و در عمل تولید اسپان قارچ خوراکی در آزمایشگاه های صنعتی برای فروش بسیار پیچیده تر و با رعایت استاندارد های بسیار بالا انجام می پذیرد.
 

  • ماشین آلات

 









مجتمع کشت و صنعت آریـا
:شماره تماس
028-34243500-9 (ده خط)
:فاکس
028-34243508












شرکـت قـارچ مهـرچیـن
:شماره تماس
021-65750221
65750343
:فاکس
021-65750311


مصاحبه جناب آقای رضوی با شبکه 4 صدا و سیما
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

:همکـــاران مــا

بزرگترین تولید کننده ماشین آلات و

سیستم کنترولینگ صنعت قارچ در دنیا



پیشرفته ترین مرکز تحقیقات

مشاوره قارچ در جهان

www.cpoint.nl





تولید کننده اسپان قارچ خوراکی

www.mycelia.be

  بازديد کل : 194665 نفر   - 54729 ip   بازديد امروز : 163 نفر   - 37 ip   بازديد ديروز : 174 نفر   - 75 ip   آنلاين : 2 نفر